Aktiv barnehjelp
Velkommen til de russiske gatebarnas verden
Utfordring:
I Russland finnes det mer enn 3 millioner hjemlÞse barn. Vår oppgave var å gjÞre det norske folk bedre kjent med de forholdene som gatebarn i vårt naboland Russland lever under og hva Aktiv Barnehjelp gjÞr for å hjelpe disse barna.

Kreativ lÞsning:

For å lÞfte disse barnas håplÞse bosituasjon frem i lyset satte vi små dÞrskilt på kumlokk og nedstigningsluker i og rundt t-banestasjonene i Oslo Sentrum. Skiltene fortalte at dette var hjemmet til Dmitrij, Irina og Igor. Videre laget vi femten barnedukker i reel stÞrrelse som ble plassert rundt om i byen samt en stand på Egertorget hvor publikum kunne få brosjyremateriell og snakke med personer fra Aktiv Barnehjelp. Kampanjen ble avsluttet med en visning av den Oscarnominerte og prisvinnende dokumentarfilmen "The Children of Leningradsky". Til visningen flÞy vi inn filmens regissÞr Hanna Polak.

Resultat:
Street-eventet fikk massiv oppmerksomhet fra folk i byen og ble omtalt i flere medier, blant annet i Nettavisen, på TV2 og Memo. I etterkant har eventet blitt gjennomfÞrt i flere norske byer, Trondheim har blitt vennskapsby, RÞde Kors samarbeidspartner og den Þkonomiske stÞtten til organisasjonen er sterkt forbedret. Jobben ble også premiert i New Media kategorien i Cannes Lions.